Британія провела першу торгову місію в Україні: підписали низку угод

Понеділок, 18 грудня 2023, 14:35
Британія провела першу торгову місію в Україні: підписали низку угод
Фото: соцмережа Х

Минулого тижня Україну вперше відвідала торговельна місія Сполученого Королівства, у складі якої були представники уряду та оборонної промисловості, за підсумками зустрічей було підписано серію угод. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на уряд Британії.

Деталі: Місія відбувалася під егідою Міністерства у справах бізнесу та Міністерства оборони 13-14 грудня і стала продовженням обговорень у рамках виставки оборонної промисловості DSEI у Лондоні щодо можливого партнерства між британськими та українськими компаніями.

Реклама:

У рамках цього візиту британські та українські посадовці поспілкувалися з представниками оборонпрому обох країн щодо можливостей довгострокової співпраці. 

ВІДЕО ДНЯ

За підсумками зустрічей підписали серію угод. 

Зокрема, британська компанія Babcock отримала трирічний контракт від Міноборони України на обслуговування протимінних суден "Черкаси" та "Чернігів", які раніше передала Британія. Перед цим створили офіс компанії в Україні.

BAE Systems та AMS Integrated Solutions Ltd підписали угоду, яка уможливить пряму спеціалізовану підтримку для українських артсистем на території України. Зокрема, передана Британією артилерія буде ремонтуватися та обслуговуватися в центрах AMS на території України, де працюють українські фахівці. 

Компанія Thales підписала меморандум з українською компанією з розробки безпілотників Aerodrone "для забезпечення нових спроможностей для ЗСУ".  

Загалом у складі місії були компанії BAE Systems, Babcock, Thales, AMS Global, та KBR. У комюніке зазначають, що в 2024 році плануються нові такі місії і в них зможуть взяти участь інші компанії оборонпрому. 

В частности, британская компания Babcock получила трехлетний контракт от Минобороны Украины на обслуживание противоминных судов "Черкассы" и "Чернигов", которые ранее передала Великобритания. Перед этим создали офис компании в Украине.

BAE Systems и AMS Integrated Solutions Ltd подписали соглашение, которое сделает возможным прямую специализированную поддержку для украинских артсистем на территории Украины. В частности, переданная Британией артиллерия будет ремонтироваться и обслуживаться в центрах AMS на территории Украины, где работают украинские специалисты.

Компания Thales подписала меморандум с украинской компанией по разработке беспилотников Aerodrone "для обеспечения новых возможностей для ВСУ". 

Всего в составе миссии были компании BAE Systems, Babcock, Thales, AMS Global, и KBR. В коммюнике отмечают, что в 2024 году планируются новые такие миссии и в них смогут принять участие другие компании оборонпрома.

Що було раніше:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: