Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Байдена пояснили різницю між жертвами війн в Україні та Газі

Вівторок, 19 грудня 2023, 14:51
У Байдена пояснили різницю між жертвами війн в Україні та Газі
Джон Кірбі, фото Getty Images

Білий дім прояснив, що різниця між жертвами загарбницької війни Росії в Україні та військової операції Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Газі полягає в меті й методах.

Джерело: координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Пояснюючи різницю, посадовець США вказав, що на відміну від дій росіян в Україні, ізраїльтяни не роблять вбивства, тортури й зґвалтування цивільного населення в Газі метою війни, це не входить до їхніх планів і вони не намагаються навмисно вбивати цивільних.

Реклама:

Пряма мова Кірбі: "Те, що робить (президент РФ) Путін, – не є доречним порівнянням (з діями Ізраїлю). Катування, зґвалтування, вбивства цивільних, руйнування цивільної інфраструктури, тероризування цілого населення – все це закладено в план війни Путіна".

Деталі: За словами Кірбі, ці дії кремлівського лідера пояснюються тим, що він не може перемогти Україну "суто з традиційної військової точки зору", тому що Україна "краще озброєна, краще керує військами та контролює їх, і краще забезпечена ресурсами".

"То що ж він робить? Він бомбардує енергетичну інфраструктуру, намагається вбивати невинних цивільних і намагається зламати волю українського населення. І ми допомагаємо українцям документувати ці військові злочини російських солдатів на українській землі", – додав Кірбі.

ВІДЕО ДНЯ

"І це саме той підхід, який ХАМАС обрав для себе, коли порушив перемир'я, що діяло 6 жовтня, влетівши на параплані на концерт та почавши вбивати невинних людей (в Ізраїлі), які були там, щоб послухати музику, вбивати батьків на очах у дітей і навпаки. Це було навмисно", – підкреслив представник Білого дому.

Кірбі також уточнив, що США закликають Ізраїль бути якомога обережнішими та проводити військову операцію якомога точніше, коли йдеться про мінімізацію жертв серед цивільного населення.

Цьому передувало: Понад 130 співробітників Міністерства нацбезпеки США попросили адміністрацію президента Джо Байдена закликати до негайного припинення вогню в Газі.

Тим часом міністри закордонних справ Британії та Німеччини наполягають, що усі сторони мають рухатися у напрямку рішення з "двома державами" – Ізраїлем та Палестиною – коли гаряча фаза війни завершиться. 

Чотири держави ЄС запропонували скликати міжнародну мирну конференцію з метою реалізації рішення про дві держави – Ізраїлю та Палестини.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: