Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський не вірить в ідею "часткового вступу" України до НАТО

Вівторок, 19 грудня 2023, 19:45
Зеленський не вірить в ідею часткового вступу України до НАТО
Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський не вважає реалістичною ідею про те, що Північноатлантичний альянс поширить гарантії безпеки на частину території України.

Джерело: Володимир Зеленський на пресконференції у Києві, "Європейська правда"

Деталі: Зеленський підкреслив, що повноцінний вступ України до Альянсу є "найпотужнішим варіантом" для гарантування безпеки нашої держави.

Реклама:

"Але нас не запрошують в НАТО", – зауважив він.

Зеленський підкреслив, що наразі Київ не отримував від офіційних партнерів жодних пропозицій також про так званий "частковий вступ" України до Альянсу, однак чув обговорення цих ідей і ставиться до них украй скептично.

"Сигнали з приводу часткової участі якоїсь (в Альянсі) – це маячня. Без образ для тих, хто таке говорить", – наголосив президент.

ВІДЕО ДНЯ

Ідею про "частковий вступ" України до НАТО лобіює екс-генсек Альянсу Андерс Фог Расмуссен

Однак Зеленський не вважає цю ініціативу дієвою. "Дуже складно уявити собі, як це може бути", – заявив він.

Зокрема, президент заявив, що такий розвиток події призведе до прямого зіткнення РФ і НАТО – адже є безкомпромісні заяви керівництва РФ про збереження мети РФ з підкорення України. 

Пряма мова Зеленського: "Уявімо собі, що частина України буде в НАТО. Це високі ризики… Це значить, що він (Путін – ред.) увійде і буде війна з НАТО".

Деталі: На думку президента, "частковий вступ" до Альянсу також створить питання щодо повернення окупованих земель Україною, яка стане членом НАТО. 

"Ми не визнаватимемо частину своєї території російською", – наголосив Зеленський.

Цьому передувало: "Європейська правда" пояснювала, у чому полягають ризики та нездійсненність ідеї Расмуссена щодо "часткового вступу" України до НАТО.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: