Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США не проголосують за допомогу Україні до Нового року

Середа, 20 грудня 2023, 08:25
У США не проголосують за допомогу Україні до Нового року
Фото ілюстративне з unsplash.com

Сенат США не зможе проголосувати за пакет допомоги Україні та посилення безпеки кордонів США до початку наступного року, заявили лідери обох партій у Сенаті.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Пряма мова лідера демократів у Сенаті Чака Шумера: "Наші переговірники працюватимуть дуже старанно під час грудневих та січневих канікул, і наша мета – зробити щось, як тільки ми повернемося".

Реклама:

Деталі: Республіканець Джон Тьюн заявив, що угода не буде досягнута до січня 2024 року, зазначивши, що "демократи згаяли час до того моменту, коли є можливою домовленість" щодо угоди про безпеку кордонів до Різдва.

У спільній заяві Шумер та лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що учасники переговорів "досягають обнадійливого прогресу", але "залишаються складні питання".

Пряма мова незалежної сенаторки Кірстен Сінеми: "Я не можу сказати, наскільки це складне питання. Це найскладніша сфера американського законодавства".

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Раніше повідомлялося, що законодавці США все ще не можуть домовитись про пакет заходів із зміцнення безпеки кордону в обмін на голоси республіканців за законопроєкт, що включає допомогу Україні.
  • Перед цим Білий дім повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.
  • Фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.
  • Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.
  • Будь-яка угода в Сенаті, який контролюють демократи з перевагою в 51 голос, повинна буде також отримати схвалення Палати представників США, яку контролюють республіканці (більшість у 221 проти 213).

Читайте також: В гості за зброєю і грошима: чи змінив візит Зеленського підтримку України з боку США

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: