Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Орбан спробував виправдатись, чому на зустрічі з Путіним не назвав агресію РФ війною

Четвер, 21 грудня 2023, 15:13
Орбан спробував виправдатись, чому на зустрічі з Путіним не назвав агресію РФ війною
Віктор Орбан, Володимир Путін, фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що назвав на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним війну проти України "спеціальною" операцією тому що Росія начебто не оголошувала війну.

Джерело: Орбан на щорічній пресконференції в Будапешті, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg

Пряма мова: "Це воєнна операція". Між двома країнами не було оголошення війни. Коли Росія оголосить війну, тоді буде війна. Ми повинні бути щасливі, що немає оголошення війни, тому що тоді в РФ була б загальна мобілізація. Я нікому цього не бажаю".

Реклама:

Деталі: За словами угорського прем'єра, він "буде радий" використати слово "війна" наступного разу, коли зустрінеться з Путіним, і "в нього буде в цьому потреба", інформує Telex.

Водночас Орбан заявив, що найближчим часом не планує проводити двосторонню зустріч з президентом РФ.

Довідково. У сучасному міжнародному праві не існує такої правової дії як оголошення війни. Практика "оголошення війни" справді існувала до першої половини 20 сторіччя, але після Другої світової війни не застосовується, а міжнародне право передбачає, що війною (міжнародним збройним конфліктом) могуть бути також ті конфлікти, у яких якась зі сторін заперечує свою участь. Заява Орбана, таким чином, є неправдивою.

ВІДЕО ДНЯ

Що було раніше:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: