Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина виділить 88,5 млн євро на енергетику України, яка зазнає ударів РФ

Четвер, 21 грудня 2023, 17:01
Німеччина виділить 88,5 млн євро на енергетику України, яка зазнає ударів РФ
Фото: Getty Images

Уряд Німеччини виділить 88,5 мільйонів євро для Фонду енергетичної підтримки України, яка зазнає ударів РФ по своїй інфраструктурі, Таким чином, загальний внесок Німеччини до Фонду енергетичної підтримки склав 218 мільйонів євро.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС ФРН

Деталі: Як йдеться у повідомленні, українські енергетичні компанії можуть використовувати ці кошти для ремонту зруйнованих підстанцій та електростанцій, щоб продовжувати забезпечувати населення електроенергією та теплом.

Реклама:

Інша частина коштів буде спрямована на проєкти "зеленого" енергетичного переходу, такі як фотоелектричні системи на громадських будівлях та відновлення "зеленої" енергетики України.

Берлін залишається найбільшим його донором, де з лютого 2022 року зібрали близько 400 млн євро.

Європейська енергетична спільнота організовує тендери на закупівлю товарів та контролює використання цих коштів.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Раніше федеральний уряд Німеччини розпочав реалізацію чергового пакета допомоги Україні на суму 6,1 мільйона євро, який зокрема включає генератори, обігрівачі і намети.
  • Напередодні Федеральна рада Швейцарії оголосила про виділення додаткових 11,8 мільйона швейцарських франків (12,5 мільйона євро) для допомоги українцям у зимовий період.
  • Минулого тижня Швеція оголосила, що виділяє Україні 1,4 мільярда крон (приблизно 120 млн євро), які, серед іншого, підуть на підтримку населення країни взимку.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: