Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через стрілянину у Празі загинуло понад 15 людей

Четвер, 21 грудня 2023, 19:20
Через стрілянину у Празі загинуло понад 15 людей
Фото: The Česko

Керівник поліції Чехії Мартін Вондрашек заявив, що станом на вечір кількість загиблих у результаті стрілянини у Карловому університеті Праги перевищила 15, ще 24 людини перебувають під наглядом лікарів.

Джерело: Вондрашек сказав на екстреному брифінгу, який транслювало Чеське телебачення, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: За словами голови чеської поліції, операція правоохоронців триває. Зокрема вони обстежують будівлю Карлового університету на предмет можливої вибухівки.

Реклама:

Вондрашек додав, що поліція мала інформацію про стрільця – 24-річного чоловіка, який уранці в четвер виїхав до Праги із села Гостоунь із нібито наміром покінчити із собою. "У селі, з якого він виїхав, знайшли мертвого чоловіка, це був батько нападника", – сказав він.

Голова МВС Чехії Віт Ракушан, який теж був на брифінгу, назвав трагедію у Празі безпрецедентною і такою, що "матиме багато наслідків".

"Станом на зараз немає жодних ознак того, що цей акт має будь-який зв'язок з міжнародним тероризмом",  – продовжив він.

ВІДЕО ДНЯ

Відомо, що уряд Чехії проведе екстрене засідання о 21:00 (22:00 за Києвом).

Нагадаємо, про стрілянину в закладі освіти на площі Яна Палаха у Празі стало відомо раніше в четвер. У зв'язку з інцидентом поліція перекрила площу й прилеглу до університету територію.

Очевидці говорили, що бачили стрільця на даху будівлі факультету, й він нібито вів вогонь по них. Пізніше його ліквідували, а з будівлі почали евакуацію.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що інформація про постраждалих українців у Празі наразі не надходила.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування