Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ексберкутівця засудили до 6 років ув’язнення за катування протестувальників

Четвер, 21 грудня 2023, 19:50
Ексберкутівця засудили до 6 років ув’язнення за катування протестувальників
Андрій Хандрикін. Фото - Громадське

Київський апеляційний суд на 6 років позбавив волі міліціонера "Беркуту" Андрія Хандрикіна у справі про катування протестувальників на колонаді центрального входу київського стадіону Динамо під час Революції гідності.

Джерело: Офіс генерального прокурора, ГО "Адвокатська дорадча група" у Facebook

Дослівно: "Прокурори довели, що засуджений умисно заподіяв за попередньою змовою групою осіб сильний фізичний біль, фізичне та моральне страждання двом учасникам Революції Гідності шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій.

Реклама:

Це було зроблено, щоб покарати потерпілих за їхню участь у акціях протесту 20 січня 2014 року на перехресті вулиць М. Грушевського та Паркової дороги, а також з метою залякування та дискримінації їх та інших осіб".

Деталі: За даними слідства, двох протестувальників тоді скинули з колонади. Також одного з них, який на той момент був неповнолітнім, роздягнули при температурі повітря -12°C і поранили ножем у ногу.

Після цього забризкали перцевою рідиною та примусили пройти оголеним через групу правоохоронців, співаючи гімн України.

ВІДЕО ДНЯ

Дослівно: "Цим вироком суд апеляційної інстанції скасував виправдувальний вирок Дніпровського районного суду м. Києва, який раніше був предметом апеляційного розгляду та на підставі постанови Касаційного кримінального суду Верховного Суду переглядався в апеляційному порядку повторно.

Під час нового апеляційного розгляду прокурори довели вину колишнього "беркутівця", який є діючим працівником поліції, у катуванні".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: