Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США прискорять продаж літаків F-16 Тайваню

П'ятниця, 22 грудня 2023, 03:18
США прискорять продаж літаків F-16 Тайваню
ВИНИЩУВАЧ F-16. ФОТО GETTY IMAGES

Військово-повітряні сили США "продовжують вивчати всі варіанти визначення пріоритетів і прискорення" продажу F-16 Тайваню.

Джерело: Bloomberg

Деталі: Помічник міністра ВПС США Ендрю Хантер відповів у середу на лист законодавців, які висловили занепокоєння тим, що постачання обіцяних винищувачів Тайваню може бути зірвано через зростання "регіональних проблем безпеки в усьому світі", в тому числі через конкуруючі зобов'язання США перед Україною та Ізраїлем.

Реклама:

Члени Палати представників заявили, що затримки в програмі модернізації існуючих тайванських винищувачів F-16 наближаються до трьох років через відсутність ключових деталей, в той час як поставка 66 нових літаків, побудованих компанією Lockheed Martin Corp. затримується "більш ніж на 15 місяців через складнощі з розробкою програмного забезпечення". Законодавці заявили, що "ми не можемо дозволити собі давати надмірні обіцянки і недопостачати нашим найближчим друзям".

Хантер відповів, що в рамках програми модернізації F-16 "доставлено 136 літаків, а решта три плануються до доставки" найближчим часом. За його словами, 66 нових літаків планується поставити до кінця 2026 року.

Законодавці заявили, що готові співпрацювати з Пентагоном, щоб забезпечити своєчасне завершення поставок літаків, посилаючись на часті навчання Китаю у водах і повітряному просторі навколо Тайваню.

ВІДЕО ДНЯ

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: