Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський озвучив зовнішньополітичні цілі України на наступний рік

П'ятниця, 22 грудня 2023, 16:33
Зеленський озвучив зовнішньополітичні цілі України на наступний рік
ФОТО:ОП

У День працівників дипломатичної служби України Володимир Зеленський звернувся до українських дипломатів і окреслив зовнішньополітичні цілі держави на наступний рік.

Витяг зі звернення президента опублікувала пресслужба ОПУ, пише "Європейська правда".

За словами Зеленського, серед пріоритетів – робота задля посилення оборонної підтримки України.

Реклама:

"Нам потрібно більше зброї, бо ніхто здаватися не збирається. Україна переможе", – сказав президент.

Крім того, має тривати активна співпраця із Євросоюзом, а саме – напрацювання переговорної рамки та початок повної інтеграції з ЄС в усіх сферах.

Зеленський наголосив на важливості максимального наповнення змістом кожної оборонної коаліції в межах формату "Рамштайн" та в інших форматах, які посилюють можливості воїнів та стійкість держави.

ВІДЕО ДНЯ

Так само, за словами Зеленського, постійно мають посилюватись санкції щодо Росії за війну проти України.

Також Зеленський відзначив важливість спільної роботи з партнерами щодо пошуку, замороження та конфіскації російських активів на користь України.

"Це справедливо, щоб активи держави-агресора працювали на захист від держави-агресора, і ваше завдання – забезпечити готовність світу це підтримати. Як це було впродовж усіх цих місяців, цих 12 потужних пакетів", – сказав Зеленський.

Президент звернув увагу на питання розвитку та збільшення кількості програм довгострокової підтримки України, які є однією із запорук стійкості нашої держави в час війни.

Він також акцентував на розвитку оборонного виробництва. "Кожен із вас, хто може допомогти Україні збільшити виробництво зброї, снарядів, техніки, ППО в Україні або відповідну кооперацію з партнерами, повинен це забезпечити", – наголосив Зеленський.

Зеленський відзначив важливість забезпечення продовження морського експорту та реалізації гуманітарної програми "Зерно з України", розвитку співпраці з країнами Латинської Америки, Африки, арабськими та азійськими країнами загалом.

За словами президента, на різних рівнях має тривати робота щодо євроатлантичної інтеграції України. "Щодо НАТО – це непросто. І нам потрібен ключ до рішення про Альянс для України. І цей ключ потрібно шукати не лише у високих політичних кабінетах. Треба переконувати суспільства – так, як ми змогли зробити на самому початку війни щодо об’єднання навколо України. Переконувати серця людей", – наголосив він.

Представники й представниці України також мають приділяти максимальну увагу роботі щодо української "формули миру", зазначив Зеленський.

"І, звичайно, українська дипломатія має бути й надалі надійним захисником для громадян України в усіх частинах світу, хоч би де були українці. Наші люди мають бути впевнені в тому, що Україна допоможе. Завжди", – сказав глава держави.

Нагадаємо, 14 грудня Європейська рада схвалила рішення про початок вступних переговорів з Україною. Це означає, що відносини України та ЄС вийшли на новий рівень.

Про те, що саме це означатиме на практиці і що може прискорити переговорний процес, читайте у статті: Життя після історичного рішення ЄС: як має діяти Київ, щоб прискорити переговори про вступ.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: