Аварія в укритті Києва: школа фігурує в провадженні, прокурори і слідчі проводять огляд

П'ятниця, 22 грудня 2023, 20:30
Аварія в укритті Києва: школа фігурує в провадженні, прокурори і слідчі проводять огляд
фото прокуратури

Столичні прокурори разом зі слідчими поліції проводять огляд у школі Києва, де під час повітряної тривоги прорвало трубу та обвалилась підвісна стеля.

Джерело: пресслужба Київської міської прокуратури в коментарі "Українській правді"

Дослівно: "У ці хвилини у школі, де сталася аварійна ситуація, працює слідчо-оперативна група. Прокурори Солом’янської окружної прокуратури разом зі слідчими проводять огляд місця події.

Реклама:

Результати оглядів будуть долучені до матеріалів кримінального провадження, яке було розпочато раніше, за фактом розтрати, привласнення або заволодіння коштами, виділеними на ремонт укриттів у навчальних закладах району".

Деталі: У прокуратурі пояснили, що в рамках того провадження було встановлено, що у 2022 році управління освіти РДА уклало з підрядниками 14 договорів на проведення ремонтних робіт в укриттях шкіл, у тому числі у тій, в який трапився інцидент.

За попередніми висновками експертів, завищення вартості матеріалів по всіх договорах на 14 об'єктах може становити близько 900 тис грн. Наразі ще триває економічна експертиза.

ВІДЕО ДНЯ

Окрім цього, в межах слідства будуть перевірені обсяги та якість проведених робіт, додали в прокуратурі.

Що передувало: Під час повітряної тривоги, коли діти були в укритті, в одній зі столичних шкіл (збудована 1981 року) стався обвал стелі через прорив труби. На щастя, ніхто не постраждав.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: