Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сили оборони відбивали атаки росіян на 7 напрямках − Генштаб

Понеділок, 25 грудня 2023, 07:28
Сили оборони відбивали атаки росіян на 7 напрямках − Генштаб
Фото з Facebook Генштабу ЗСУ

Російські окупанти атакували на 6 напрямках сході та південному сході України, намагалися вибити українські підрозділили з лівого берега Херсонщини, але Сили оборони змогли відбити ворожі атаки.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 25 грудня у Facebook

Деталі: В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де росіяни безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ.

Реклама:

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 5 атак противника поблизу населених пунктів Богданівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Сили оборони відбили 14 атак ворога східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, а також 17 атак неподалік Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де захисники відбили 5 атак.

ВІДЕО ДНЯ

На Шахтарському напрямку українські захисники відбили атаку ворога південно-західніше Старомайорського Донецької області.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 3 атаки противника біля Роботиного та південніше Гуляйполя Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку захисники продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 23 безуспішні штурмові дії, отримав гідну відсіч та відступив.

"Водночас, Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", − повідомили у Генштабі.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 66 бойових зіткнень. Ворог завдав 2 ракетних та 61 авіаційний удари, здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.  

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, складу боєприпасів та зенітно-ракетному комплексу противника. Також сили та засоби протиповітряної оборони України знищили 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 артилерійських засоби та пункт управління противника.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування