Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ОВА назвав головну ціль російських окупантів на Харківщині

Понеділок, 25 грудня 2023, 13:00
Голова ОВА назвав головну ціль російських окупантів на Харківщині
скриншот з мапи deep state

Головною метою російських окупантів на Харківщині зараз є повторне захоплення Куп’янська-Вузлового, Сили оборони України реагують адекватно.

Джерело: очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю "Укрінформу"

Пряма мова: "Ми останні шість місяців спостерігаємо такі активні штурмові бойові дії ворога. Крім згаданого села, війська РФ ще намагаються наступати біля Іванівки, Петропавлівки. У Харківській області для ворога це зараз – основна мета, оскільки, наприклад, захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська.

Реклама:

Та головна ціль – Куп'янськ-Вузловий (великий залізничний вузол – ред.). Але щоб до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп'янська. Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні сили. Тому адекватно реагуємо".

Деталі: За словами Синєгубова, штурмові загони російських загарбників формуються з різних підрозділів.

"Це і так звані "Шторм-Z", і колишні "вагнерівці", і кадрові військовослужбовці. Свою живу силу вони кидають на "м'ясо", не рахуються із втратами абсолютно. Немає ніякої в них стратегії – йдуть і йдуть на штурми", – сказав начальник ОВА.

ВІДЕО ДНЯ

При цьому, за його оцінкою, війська РФ мають достатньо зброї та техніки для штурмових дій на цьому напрямку. Водночас керівник регіону наголосив, що незважаючи на всі дії та наявне у противника озброєння, ЗСУ ефективно роблять свою справу.

Пряма мова: "Є у них і міномети, і важка артилерія, і, звичайно, танки й інші броньовані машини. Певний час, дійсно, спостерігався снарядний голод – у перехопленнях ми це чули. Та все ж вони укомплектовані, щоби йти у штурми невеличкими загонами за підтримки техніки. Останнім часом у них дещо змінилася тактика: дуже активно застосовують керовані авіабомби. Крім того, зараз використовують дрони-камікадзе, чим дуже дошкуляють нашим військовим, і ми, звісно, намагаємося швидко реагувати на запити підрозділів, щоб вони протидіяли й безпілотникам.

Росіяни гинуть просто сотнями, тисячами на цьому напрямку".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: