Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США атакували у відповідь об’єкти "Хезболли" в Іраку – Пентагон

Вівторок, 26 грудня 2023, 06:48
США атакували у відповідь об’єкти Хезболли в Іраку – Пентагон
ТИПОВА НАПІВПОСТІЙНА БАЗА США В ІРАКУ, ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО BREAKINGDEFENSE

Армія США завдала ударів по об’єктах "Катаїб Хезболла" у відповідь на атаку американських баз в Іраку і Сирії.

Джерело: міністр оборони США Ллойд Остін, цитує сайт Пентагону

Пряма мова: "Сьогодні (26 грудня – ред.), за вказівкою президента Байдена, збройні сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьох об'єктах, що використовуються "Катаїб Хезболла" та пов'язаними з нею угрупованнями в Іраку".

Реклама:

Деталі: Остін уточнив, що удари є відповіддю "на серію нападів на американський персонал в Іраку і Сирії" з боку бойовиків, підтримуваних Іраном.

Зокрема, йдеться і про атаку на американську авіабазу в Ербілі.

За словами очільника Пентагону, такі американські удари у відповідь "мають на меті підірвати і послабити можливості пов'язаних з Іраном бойовиків, які несуть безпосередню відповідальність за ці напади".

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова Остіна: "Сьогоднішня атака (на американську авіабазу в Ербілі – ред.) призвела до поранення трьох американських військовослужбовців, один з яких перебуває в критичному стані".

"…Президент (Джо Байден – ред.) і я без вагань вживатимемо необхідних заходів для захисту Сполучених Штатів, наших військ і наших інтересів. Немає вищого пріоритету.

Хоча ми не прагнемо до ескалації конфлікту в регіоні, ми віддані і повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту наших людей і наших об'єктів".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: