Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Пентагон хоче до 2026 року отримати прототип зброї спрямованої енергії

Середа, 27 грудня 2023, 12:29

Військово-повітряні та військово-морські сили США звернулися до компанії Raytheon з проханням спроєктувати, побудувати та випробувати системи, які "підпалюватимуть" електронні компоненти противника за допомогою енергетичних вибухів.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Defense News

Деталі: Компанія планує поставити прототипи для програми передової електромагнітної нейтралізації та ураження спрямованою енергією, або DEFEND, у 2024 і 2026 фінансових роках, йдеться в матеріалі.

Реклама:

В Raytheon заявили, що її прототипи будуть міцними та транспортабельними для використання на передовій проти "повітряних загроз".

За словами президента з передових технологій компанії Коліна Вілана, некінетичні оборонні системи є ключовою частиною національної оборонної стратегії США.

"Нові версії потужних мікрохвильових систем Raytheon – це економічно ефективні та надійні рішення, які працюють зі швидкістю світла, що дозволяє нашим бійцям захищатися від швидших й маневреніших загроз", – пояснив він.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше компанія вже працювала над контрелектронною мікрохвильовою системою захисту повітряних баз збільшеного радіусу дії, відомою як CHIMERA, для ВПС США.

Водночас британський підрозділ компанія Raytheon оголосив на початку цього року, що встановить інший тип зброї спрямованої дії, високоенергетичний лазер, на бронемашину Wolfhound.

Пентагон щорічно витрачає в середньому один мільярд доларів на розробку зброї спрямованої енергії з метою її розміщення на борту літаків, військових кораблів та наземних транспортних засобів для боротьби з безпілотниками й ракетами.

Потужне мікрохвильове обладнання, зокрема, працює шляхом вивільнення хвиль енергії, які перевантажують електронні системи зброї, за допомогою чого виводить її з ладу.

Раніше президент США Джо Байден підписав Акт про асигнування на національну оборону, який передбачає рекордні 886 мільярдів на оборонні потреби у 2024-му фіскальному році.

Конгрес остаточно погодив Акт 14 грудня. Його фінальна версія не містить низки поправок, ухвалених республіканцями в Палаті представників проти, як вони кажуть, "лівацтва" в Пентагоні.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: