Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОПК розвивається, колись Україна зможе бути одним з найсильніших членів НАТО − Зеленський

Середа, 27 грудня 2023, 20:41
ОПК розвивається, колись Україна зможе бути одним з найсильніших членів НАТО − Зеленський
Володимир Зеленський. Фото ОП

Президент Володимир Зеленський повідомив, що оборонна промисловість в Україні розвивається і показує хороші результати, тож одного дня Україна зможе стати одним з глобальних донорів безпеки.

Джерело: президент під час вечірнього відеозвернення 27 грудня

Пряма мова Зеленського: "Я вдячний кожному й кожній, хто розвиває цю нашу галузь, усім, хто вкладає власну працю, свої ідеї в розвиток українського ОПК. І я впевнений, що наша "оборонка" – за умови такого постійного розвитку – з часом точно може увійти в топ-10 найбільш продуктивних і сильних оборонних комплексів світу. Це справжній потенціал України, і наша держава точно може стати одним із глобальних донорів безпеки і одним із найсильніших учасників НАТО. Працюємо заради цього".

Реклама:

Деталі: Він додав, що на сьогодні в оборонному комплексі України вже зараз працюють близько 300 тисяч людей і що "це одне з найбільших досягнень нашої держави за кілька років".

Пряма мова Зеленського: "Український оборонно-промисловий комплекс не просто відновлюється – він стає таким продуктивним, який і потрібен для сучасної, технологічної війни. Багато приватних ініціатив уже в роботі... Багато державних підприємств, які десятиліттями не працювали, тепер розгорнули своє виробництво, зокрема й нових видів озброєння".

Деталі: Президент повідомив, що на наступний рік є "абсолютно чіткі цілі щодо артилерії і щодо дронів, і щодо ракет, і щодо броньованої техніки".

ВІДЕО ДНЯ

Крім того, Україна має домовленість із партнерами, зокрема зі США, щодо спільного виробництва зброї, створення нових виробництв, локалізованих в Україні, і розширення ремонтної бази.

Президент наголосив, що усе це додає Україні і сили в захисті, і економічної сили, оскільки зросте ВВП, а люди отримають "хороші робочі місця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: