Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Останній обмін був 7 серпня, Росія не хоче вертати полонених − Лубінець

Середа, 27 грудня 2023, 21:54
Останній обмін був 7 серпня, Росія не хоче вертати полонених − Лубінець
Дмитро Лубінець. Фото з Telegram

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наразі не вірить у можливість обміну військовополонених у форматі "всіх на всіх", бо Росія зараз взагалі не хоче повертати полонених − останній обмін був аж влітку.

Джерело: Лубінець в інтерв’ю Укрінформу

Пряма мова омбудсмена: "(Провести обмін усіх на всіх − ред.) максимально складно. Останній обмін у нас відбувся 7 серпня. На мою думку, РФ зараз обрала для себе нову тактику – не повертати військовополонених та цивільних осіб і максимально поширювати інформацію серед родичів військовополонених, що нібито Україна винна в тому, що не відбуваються обміни".

Реклама:

Деталі: Лубінець переконаний, що таким чином окупанти хочуть створити додаткову соціальну напруженість усередині України і просто використовувати родичів військовополонених проти української влади.

Пряма мова омбудсмена: "Станом на зараз я не вірю в обмін "всіх на всіх". Можливо, ситуація зміниться. Принаймні я точно можу запевнити всіх, що команда, яка працює по цьому напряму – я, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими – всі щодня працюють над тим, щоб спочатку (взагалі – ред.) були розблоковані обмінні процеси. Ми намагаємося це зробити в різний спосіб. А потім, можливо, ми знову зможемо вийти на теоретичне проведення обміну "всіх на всіх"".

Деталі: Він також додав, що має підтверджену інформацію, що українських військовополонених переміщали через територію Білорусі.

ВІДЕО ДНЯ

Лубінець додав, що полонені тимчасово там перебували, але зараз інформації про те, що вони можуть бути на території Білорусі, немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: