Видання New York Times подало до суду на творців штучного інтелекту 

Четвер, 28 грудня 2023, 06:29
Видання New York Times подало до суду на творців штучного інтелекту 
фото The New York Times

У середу видання New York Times подало до суду на OpenAI і Microsoft за порушення авторських прав.

Джерело: The New York Times

Деталі: The Times — перша велика американська медіа-організація, яка подала до суду на компанії, творців ChatGPT та інших популярних платформ штучного інтелекту, через проблеми з авторським правом.

Реклама:

У позові, поданому до Федерального окружного суду Манхеттена , стверджується, що мільйони статей, опублікованих The Times, були використані для навчання автоматизованих чат-ботів, які тепер конкурують із новинним виданням, як джерело надійної інформації.

Позов не містить грошової вимоги. Але в ньому сказано, що відповідачів слід притягнути до відповідальності за "мільярди доларів законодавчих і фактичних збитків", пов’язаних із "незаконним копіюванням і використанням унікально цінних робіт The Times". Він також закликає компанії знищити будь-які моделі чат-ботів і навчальні дані, які використовують захищені авторським правом матеріали з The Times.

У своїй скарзі The Times повідомила, що звернулася до Microsoft і OpenAI у квітні, щоб висловити занепокоєння щодо використання своєї інтелектуальної власності та досягнути "полюбовного вирішення", можливо, укласти комерційну угоду та "технологічні межі" навколо генеративних продуктів ШІ. 

ВІДЕО ДНЯ

Але переговори не дали результату.

Прес-секретар OpenAI Ліндсі Хелд заявила в своїй заяві, що компанія "конструктивно рухалася вперед" у розмовах з The Times і що вона "здивована та розчарована" позовом.

Microsoft відмовилася коментувати цю справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: