Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За рік США дали 34 пакети військової допомоги на $24 млрд − Зеленський

Четвер, 28 грудня 2023, 13:30
За рік США дали 34 пакети військової допомоги на $24 млрд − Зеленський
Володимир Зеленський і Джо Байден під час зустрічі у США 11 грудня. Фото ОП

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2023 році Америка надала Україні 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів і подякував США за таку підтримку.

Джерело: Зеленський у мережі Х

Пряма мова президента: "Протягом цього року США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 мільярди доларів. "Петріоти", "Абрамси", бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування й інше критично важливе обладнання. Було ухвалено історичне рішення про надання Україні винищувачів F-16. Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку".

Реклама:

Деталі: Він також подякую президенту Джо Байдену, Конгресу й американському народу за оголошений новий пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів.

За словами Зеленського, Україна отримає додаткові ракети та компоненти для протиповітряної оборони, протитанкову зброю, боєприпаси, засоби розмінування й інше обладнання.

Він підкреслив, що лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі.

ВІДЕО ДНЯ

"Щоб захистити свободу й безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми маємо і надалі якомога сильніше та рішучіше протидіяти російській агресії", − підсумував Зеленський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: