Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навколо Роботиного тривають позиційні бої – аналітики

Субота, 30 грудня 2023, 04:58
Навколо Роботиного тривають позиційні бої – аналітики
карти боїв у Запорізькій області, ISW

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що тривають позиційні бої навколо Роботиного та між Новопрокопівкою і Вербовим.

Джерело: ISW

Деталі: В огляді зазначається, що російські війська продовжили спроби відновити раніше втрачені позиції на заході Запорізької області 29 грудня, але жодних підтверджених змін на лінії фронту в цьому районі не відбулося.

Реклама:

Російський блогер стверджував, що війська РФ просунулися на два кілометри вглиб на схід від Новопрокопівки (на південь від Роботиного), хоча ISW не має візуальних доказів цього просування.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що підрозділи 7-ї та 76-ї повітряно-десантних російських дивізій зуміли відновити втрачені позиції в цьому районі за останні два-три дні і витіснили українські війська з деяких позицій на північ і на захід від Вербового (на схід від Роботиного).

Російські та українські джерела повідомляють, що позиційні бої тривають уздовж лінії Копані-Роботине-Новопрокопівка-Вербове, особливо навколо Роботиного та між Новопрокопівкою і Вербовим.

ВІДЕО ДНЯ

За повідомленнями, в цьому районі продовжують діяти підрозділи 7-ї та 76-ї російських дивізій ПДВ, 136-ї мотострілецької бригади (58-й армійський корпус, Південний військовий округ) та 71-го мотострілецького полку (42-га мотострілецька дивізія, 58-й армійський корпус, Південний військовий округ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: