Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Байдена знову обійшла Конгрес у питанні продажу боєприпасів Ізраїлю

Субота, 30 грудня 2023, 07:54
Адміністрація Байдена знову обійшла Конгрес у питанні продажу боєприпасів Ізраїлю
ЕНТОНІ БЛІНКЕН. ФОТО: GETTY IMAGES

Вдруге за цей місяць адміністрація президента США Джо Байдена в обхід Конгресу схвалила екстрений продаж зброї Ізраїлю на суму 147,5 мільйонів доларів.

Джерело: Associated Press

Деталі: Державний секретар Ентоні Блінкен повідомив Конгресу, що він прийняв друге надзвичайне рішення про продаж на суму 147,5 мільйонів доларів США обладнання, включаючи запобіжники, заряди і запали, які необхідні для того, щоб 155-міліметрові снаряди, які Ізраїль вже придбав, функціонували.

Реклама:

"Враховуючи терміновість оборонних потреб Ізраїлю, секретар повідомив Конгрес, що він скористався делегованими повноваженнями і визначив існування надзвичайної ситуації, що потребує негайного схвалення передачі", – зазначили у Держдепі.

"Сполучені Штати віддані безпеці Ізраїлю, і для національних інтересів США життєво важливо, щоб Ізраїль був здатний захистити себе від загроз, з якими він стикається", – йдеться в заяві Блінкена.

Визначення надзвичайної ситуації означає, що закупівля буде здійснена в обхід вимог Конгресу щодо контролю за іноземними військовими продажами. Такі рішення є рідкісними, але не безпрецедентними, коли адміністрація бачить нагальну потребу в постачанні зброї, не чекаючи схвалення законодавців.

ВІДЕО ДНЯ

Подібне рішення Блінкен прийняв 9 грудня, схваливши продаж Ізраїлю майже 14 000 танкових боєприпасів вартістю понад 106 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: