Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко підтвердив, що збирався за кордон переконувати лідерів "скептичних держав" ЄС

Понеділок, 4 грудня 2023, 18:07
Порошенко підтвердив, що збирався за кордон переконувати лідерів скептичних держав ЄС
Петро Порошенко, фото: Getty Images

П’ятий президент України та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко прокоментував повідомлення про намір зустрітись з главою угорського уряду Віктором Орбаном, зазначивши, що планував у листопаді обговорити ситуацію з керівництвом так званих "скептичних держав" ЄС.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на брифінг Порошенка

Пряма мова: "Дійсно, я і мої служби звернулися до лідерів держав, які умовно відносять до скептиків. Серед них є і Угорщина, і Словаччина, і інші держави, де я запропонував зустрітися, обговорити ситуацію, для того, щоби переконати лідерів держав, яких я дуже добре знаю".

Реклама:

Деталі: Він зазначив, що декілька керівників держав та урядів відповіли йому і запросили на зустріч.

Коментуючи повідомлення про те, що глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив його наміри зустрітись з Орбаном, Порошенко зазначив: "Ці зустрічі,  їх було декілька, мали відбутися у листопаді. Я звернувся офіційно з проханням дати у листопаді дозвіл на виїзд. Мені було відмовлено", - повідомив він.

Він наголосив, що держави, про які йде мова, повинні "голосувати за виділення нам 50 млрд євро макрофінансової допомоги, вони мають голосувати за запрошення нас до НАТО на Вашингтонському саміті, і з ними мають працювати всі, хто можуть, всі, хто їх знають, щоб забезпечити позитивний результат". 

ВІДЕО ДНЯ

Порошенко назвав рішення не випускати його з країни "безглуздим, безпідставним і таким, що дискредитує не тільки опозицію, а й демократію в Україні".

У той же час Порошенко наголосив, що з 1 по 8 грудня він планував візити винятково до Польщі і США, та 1 грудня йому відмовили у виїзді вже на кордоні. 

А наступного дня СБУ оголосила, що Порошенко планував зустріч з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном, й, за розвідувальними даними, російські спецслужби нібито планували використати цю зустріч для здійснення ІПСО проти України.

Що було раніше:

  • 1 грудня депутат Верховної Ради і п’ятий президент Петро Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його з України для участі в міжнародних зустрічах у США та Польщі.
  • 2 грудня СБУ оголосила, що Порошенко планував зустріч з угорським прем’єр-міністром Віктором Орбаном, й, за розвідувальними даними, російські спецслужби нібито планували використати цю зустріч для здійснення ІПСО проти України.
  • В Угорщині на це зазначили, що "не бажають" відігравати жодної ролі у внутрішньополітичній боротьбі президента Зеленського", а подібні новини є "ще одним свідченням того, що Україна ще не готова до членства в ЄС".
  • 4 грудня глава МЗС Угорщини Петер Сійярто підтвердив, що Порошенко справді хотів зустрітися з угорським прем’єром.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: