Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

G7 із партнерами започаткували "Партнерство з чистої енергетики" для України

Понеділок, 4 грудня 2023, 23:07
G7 із партнерами започаткували Партнерство з чистої енергетики для України
Фото - Getty images

Учасники "Групи семи плюс", до якої входять країни G7 та їхні партнери, оголосили про створення розширеного "Партнерства з чистої енергетики" разом з Україною, яке допоможе після війни відбудувати український енергетичний сектор.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на домовленість яку оголосили у межах глобального кліматичного саміту COP28 у Дубаї

Деталі: "Партнерство з чистої енергетики" буде форумом для обговорення, координації та обміну знаннями для підтримки у відновленні, реформуванні й залученні приватного сектору до переходу України до чистої енергетики.

Реклама:

Механізм об'єднує уряд України, двосторонніх донорів, ключові міжнародні організації та фінансові установи, а також представників приватного сектора.

Серед ключових завдань, яким сприятиме "Партнерство", згадуються подальша лібералізація ринку електроенергії й перехід до ринкових тарифів, енергоефективність, а також розширення комерційної участі в енергетичному секторі.

Окремо вказується, що "Партнерство з чистої енергетики" буде координувати зусилля в межах так званого Плану України – документа, який визначить перелік конкретних реформ для залучення міжнародної фінансової допомоги на наступні чотири роки.

ВІДЕО ДНЯ

У межах COP28 Міністерство енергетики України та Міністерство довкілля й енергетичної безпеки Італії домовилися співпрацювати у сфері енергетичного переходу і відновлюваних джерел енергії.

США раніше оголосили про надання Україні 25 мільйонів доларів на відновлення постраждалого від російських атак енергетичного сектора.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: