Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмак поговорив із головою МЗС Угорщини про рішення щодо вступу України в ЄС

Середа, 6 грудня 2023, 21:59
Єрмак поговорив із головою МЗС Угорщини про рішення щодо вступу України в ЄС
Фото - ОП

Голова Офісу президента Андрій Єрмак у розмові з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто висловив надію, на  "позитивне рішення" саміту ЄС щодо початку переговорів з Україною про членство в Євросоюзі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення ОП

Деталі: У повідомленні ОП вказано, що Єрмак пообіцяв Сійярто ухвалення в найближчі дні "низки важливих євроінтеграційних законопроєктів". Голова Офісу президента висловив сподівання на "позитивне рішення" саміту ЄС 14-15 грудня щодо початку переговорів з Україною про членство в Євросоюзі.

Реклама:

Сторони також домовились працювати над майбутньою зустріччю президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Напередодні Сійярто заявив, що голова ОП нібито скасував заплановану напередодні грудневого саміту ЄС зустріч із ним. У Києві тоді сказали, що зустріч відклали до остаточного узгодження змін до законів про права меншин.

Угорщина, як відомо, системно блокує ухвалення на зустрічі лідерів Євросоюзу будь-яких пов'язаних із Україною рішень – від початку переговорів до схвалення 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

ВІДЕО ДНЯ

Президент Франції Емманюель Макрон запросив 7 грудня угорського прем’єра для пошуку компромісу щодо початку переговорів з Україною про її вступ до ЄС. 

За даними ЗМІ, через опозицію Будапешта держави Євросоюзу досі не дійшли згоди щодо формулювання підсумкового рішення саміту ЄС.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування