Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Список з сюрпризами: стало відомо яку зброю Україна попросила у США

Четвер, 7 грудня 2023, 06:27
Список з сюрпризами: стало відомо яку зброю Україна попросила у США
Літаки C-17 Globemaster III, фото military.com

Україна запросила у США нові види озброєння для відбиття російських атак, серед них є сучасні системи протиповітряної оборони, винищувачі F-18 "Hornet", безпілотники, гелікоптери Apache і Black Hawk.

Джерело: Reuters з посиланням на документи, з якими ознайомилися журналісти

Деталі: Офіційні особи Міністерства оборони України представили "список озброєнь для забезпечення потреб Сил оборони України" під час закритого засідання конференції у Вашингтоні в середу за участі урядовців і керівників ОПК.

Реклама:

Список включає зброю, яку Україна вже має на складі, як-от танки Abrams і 155-міліметрову артилерію, а також деяку зброю, таку як F-16, безпілотники та ракети великої дальності ATACMS, про яку просила раніше.

Але в цьому списку є кілька сюрпризів, зокрема дороговартісні літаки C-17 Globemaster виробництва Boeing (BA.N) і C-130 Super Hercules виробництва Lockheed Martin (LMT.N). У список потрапили ударні вертольоти Apache компанії Boeing, а також гелікоптер Black Hawk, виготовлений підрозділом Sikorsky компанії Lockheed Martin.

Україна також потребує винищувачі F-18 "Hornet", три типи безпілотників General Atomics, включаючи MQ-9B Sky Guardian і систему протиповітряної оборони Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) виробництва Lockheed.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія: 

  • У середу Білий дім оголосив про зміцнення співпраці між оборонно-промисловими базами США та України та спільне виробництво зброї.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...