Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАКС арештував третього суддю апеляційного суду Києва за підозрою в хабарі: застава 5 млн

П'ятниця, 8 грудня 2023, 10:12
ВАКС арештував третього суддю апеляційного суду Києва за підозрою в хабарі: застава 5 млн
Віктор Глиняний. фото ВККС

Вищий антикорупційний суд узяв під варту на 2 місяці суддю Київського апеляційного суду Віктора Глиняного, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 35 тисяч доларів хабаря.

Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура, УП

Дослівно: "7 грудня 2023 року за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до ще одного судді Київського апеляційного суду, який підозрюється разом з іншими трьома суддями цього суду в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна".

Реклама:

Деталі: За даними УП, йдеться про Віктора Глиняного.

ВАКС задовольнив клопотання та застосував до вказаного судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4 997 608 грн, з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Строк дії запобіжного заходу - 60 днів.

ВІДЕО ДНЯ

Що передувало: Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи у вигляді арештів із альтернативою застави суддям Київського апеляційного суду Ігорю Паленику та Юрію Сливі.

Передісторія:

  • 29 листопада НАБУ і САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні хабара у розмірі 35 тис. доларів за ухвалення "потрібного" рішення. Йдеться про суддів  Юрія Сливу, Віктора Глиняного, Ігоря Паленика та В'ячеслава Дзюбіна.
  • Слідство встановило, що один з суддів запропонував одній зі сторін у справі задовольнити скаргу щодо скасування арешту майна приватного товариства. За це йому та трійці суддів у справі представник компанії мав надати 35 тис. доларів.
  • Після одержання хабара суддя-посередник залишив 10 тис. доларів собі, а решту 25 тис. поклав у коробку з-під віскі для подальшої передачі колегам. Вони ж після отримання коштів розділили їх між собою.
  • Колектив суддів апеляційного суду заявив, що вважає неприпустимою "для демократичної правової держави відсутність належної реакції на звинувачення у корупції".
  • ​​Вища рада правосуддя надала згоду на арешт чотирьох суддів Київського апеляційного суду.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування