Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ розповіли про зухвалу операцію зі знищення штабу військ РФ, які наступали на Київ

П'ятниця, 8 грудня 2023, 22:53
В СБУ розповіли про зухвалу операцію зі знищення штабу військ РФ, які наступали на Київ
Василь Малюк, фото: СБУ

Голова Служби безпеки Василь Малюк привідкрив завісу унікальної спецоперація СБУ з ліквідації російського штабу на Поліссі в березні 2022 року, що посприяло звільненню Київщини.

Джерело: деталі спецоперації представлені у фільмі "Лігво ворога. Ліквідація" з документального циклу "СБУ. Спецоперації перемоги"

Пряма мова Малюка: "Це була перша така диверсійна робота з використанням артилерійських сил. Вдале, якісне, диверсійне відпрацювання СБУ разом із артилеристами ЗСУ є прикладом того, що разом — ми сила. Воно посприяло обороні Київщини. Ми відбили ворога, і він був змушений відступати з території України"

Реклама:

Деталі: Зокрема, у штабі розташовувалось керівництво російських військ, які наступали на Київ. Також окупанти зберігали поруч велику кількість техніки, боєприпасів і палива. Цей логістично-управлінський центр і став ціллю Служби безпеки.

Аби нанести ураження, спецпризначенці СБУ непомітно доставили артилерію у так звану сіру зону, впритул до російських позицій. Важкі 152-мм гармати перекидали на диверсійному рейді у безпосередній близькості до ворога.

"Це була зухвала операція. По суті, за декілька кілометрів від ворога хлопці готували позиції для роботи нашої артилерії", — розповів Малюк.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, завдяки успішному артилерійському відпрацюванню командний пункт загарбників було знищено. Спецоперація була здійснена СБУ у взаємодії із 44 артилерійською бригадою ОК "Захід" ЗСУ.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: