Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві змінять дорожній рух через закриття метро

Субота, 9 грудня 2023, 09:50
У Києві змінять дорожній рух через закриття метро
скриншот з відео мерії

У столиці впроваджують зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці після закриття станцій метро синьої гілки.

Джерело: очільник МВС Ігор Клименко

Деталі: Клименко повідомив, що вранці 9 грудня завершилося засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації із підтопленням декількох станцій метро у Києві.

Реклама:

Пізніше усі подробиці зміни на дорогах оприлюднить патрульна поліція.

Очільник МВС впевнений, що нововведеннями уникнуть транспортного колапсу в столиці.

Пряма мова Клименка: "У звʼязку із закриттям підземки, основне навантаження із перевезення громадян припаде на наземний громадський транспорт. Відповідно його стане більше, тож дорожній рух може значно ускладнитися.

ВІДЕО ДНЯ

Тому вніс пропозицію, яку підтримали під час засідання Комісії: впроваджуємо зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці.

Збільшимо пропускну спроможність громадського транспорту, відрегулюємо хронометраж перемикання сигналів світлофора, перенесемо для зручності зупинки громадського транспорту, змінимо деякі дорожні знаки.

Звісно, працюватимуть посилені патрулі".

Оновлено: Клименко в ефірі українського телеканалу уточнив про деякі зміни. 

Наприклад, на вулиці Антоновича облаштують додаткову зупинку громадського транспорту ближче до входу в метрополітен.

Пряма мова Клименка: "Перш за все говоримо про площу Либідську. Там є два розворотних кільця, які завантажені припаркованими транспортними засобами. Наразі для поліпшення ситуації ці два кільця потрібно зробити проїзними лише для громадського транспорту.

Відтак решта транспортних засобів переправлять на розворот на вулиці  Велику Васильківську та Антоновича. Це дозволить полегшити рух громадського транспорту та перерозподілити рух автомобілів та вантажівок".

Читайте також: Теремки і Голосіїв без метро. Що трапилось з "синьою" гілкою метрополітену

Нагадаємо: З 9 грудня Київський метрополітен на пів року зупинить рух між станціями "Теремки" та "Либідська" через необхідність термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями.

Столичні правоохоронці порушили кримінальну справу щодо службової недбалості через тріщини у стелі київського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування