Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський поговорив із лідерами коаліції Болгарії

Субота, 13 січня 2024, 19:46
Зеленський поговорив із лідерами коаліції Болгарії
Зеленський під час конференції з лідерами коаліції Болгарії, фото ОП

Президент Володимир Зеленський поспілкувався у форматі відеоконференції з лідерами коаліції Народних зборів Болгарії: Бойко Борисовим, Деляном Пеєвським та Кирилом Петковим.

Джерело: сайт президента, вечірнє звернення Зеленського

Деталі: Президент подякував болгарському парламенту за нещодавні рішення про надання підтримки Україні. Він також висловив подяку за підтримку України на євроатлантичному та євроінтеграційному шляху, зокрема під час відкриття переговорів щодо набуття нашою державою членства у ЄС.

Реклама:

Лідери коаліції болгарського парламенту побажали Україні перемоги та миру й запевнили в подальшій підтримці з боку Болгарії.

Зеленський поінформував співрозмовників про ситуацію на полі бою та нещодавні масштабні ракетні обстріли Росією українських міст. Він наголосив, що Україна потребує більше систем ППО та ракет до них, артилерійських снарядів тощо.

Співрозмовники обговорили подальшу оборонну підтримку України. Сторони також приділили увагу питанню використання заморожених активів Росії для компенсації шкоди від її агресії.

ВІДЕО ДНЯ

Зеленський висловив подяку Болгарії за чіткі санкційні кроки стосовно держави-агресора та наголосив на важливості продовження підтримки санкційних механізмів ЄС.

У вечірньому зверненні президент назвав розмову з лідерами парламентської коаліції Болгарії хорошою і продуктивною.

"Я вдячний за розуміння – розуміння саме того, що російська агресія є загрозою для щастя й добробуту всіх європейських націй", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування