Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО готується до війни з Росією – Bild

Понеділок, 15 січня 2024, 01:24
НАТО готується до війни з Росією – Bild
путін, фото рбк

За даними німецького видання Bild, Бундесвер (Збройні сили Німеччини) готується до гібридної російської атаки на східний фланг НАТО в лютому цього року.

Джерело: Bild із посиланням на секретний документ Бундесверу

Деталі: Видання зазначає, що згідно з документом, ескалація між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому цього року.

Реклама:

У секретному документі ("Секретна інформація – тільки для службового користування") Міноборони Німеччини докладно викладає можливий "Шлях до конфлікту" між Росією і НАТО. Дії Росії та Заходу описуються місяць за місяцем, кульмінацією є розміщення сотень тисяч солдатів НАТО і неминучий початок війни влітку 2025 року.

BILD описує сценарій із документа, але з міркувань безпеки не відображає всієї інформації про чисельність і пересування військ НАТО.

Сценарій Бундесверу "Оборона Альянсу 2025" стартує в лютому 2024 року. Росія запускає чергову хвилю мобілізації та призиває в армію додатково 200 тисяч осіб. Потім Кремль починає весняний наступ в Україні, який до червня відкидає українську армію назад.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку прихована, а потім все більш явна атака Росії на Захід починається в липні. Очікуються кібератаки та інші форми гібридної війни, головним чином у країнах Балтії. Відбуваються зіткнення, які Росія використовує як привід для початку масштабних навчань на своїй території та в Білорусі.

Загострення цієї ситуації, згідно зі сценарієм, може статися в жовтні в разі перекидання Росією військ і ракет середньої дальності в Калінінград. З грудня 2024 року в районі "Сувалкського коридору" відбувається штучно викликаний "прикордонний конфлікт" і "заворушення з численними жертвами".

У той момент, коли США можуть залишитися без лідера протягом кількох тижнів після виборів, Росія за підтримки Білорусі повторює на території НАТО вторгнення 2014 року в Україну. У травні 2025 року НАТО ухвалює рішення про заходи стримування, у "день Х" НАТО перекидає на східний фланг 300 000 військових, зокрема 30 000 солдатів Бундесверу.

Сценарій закінчується через 30 днів після "дня Х". Чи буде Росія стримана НАТО, залишається в сценарії відкритим питанням.

Нагадаємо: У грудні повідомлялося, що на Заході все більше замислюються про те, що Росія може перемогти у війні, а Україна – втратити додаткові території і навіть свій суверенітет, тоді НАТО зазнає поразки, а наслідки будуть відчутні по всьому світу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:34
Польська опозиція висунула у єврокомісари колишнього соратника Туска
09:13
У Німеччині починається масштабний процес над заколотниками, що хотіли скинути Шольца
09:09
Ціни на нафту впали на 1% на тлі переговорів про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАС
09:07
"Ми не рахуємо тривоги". Як суддя з прифронтової Дружківки поєднує роботу і материнство
08:56
Замкомбата 5-ої штурмової Михайло Онуфер: Якщо ми втратимо Часів Яр, росіяни і на цьому не зупиняться
08:53
Блінкен провів розмову з лідерами Вірменії та Азербайджану
08:42
Глава Мюнхенської конференції закликав Шольца передати Taurus Україні
08:32
Три тисячі від Зеленського: як українці отримуватимуть кешбек за купівлю товарів
08:19
відео ЗМІ: У Грузії під час мітингу затримали ексміністра з євроінтеграції
08:08
Глава МЗС Франції прибув до Лівану, щоб запобігти війні між Хезболлою та Ізраїлем
Усі новини...