Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КНДР заявила про випробування гіперзвукової твердопаливної ракети

Понеділок, 15 січня 2024, 02:04
КНДР заявила про випробування гіперзвукової твердопаливної ракети
запуск Північною Кореєю твердопаливної балістичної ракети середньої дальності, фото: Yonhap

Північна Корея заявила про випробування твердопаливної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою боєголовкою.

Джерело: The Associated Press, KCNA

Деталі: Повідомлення північнокорейських державних ЗМІ з'явилося наступного дня після того, як південнокорейські і японські військові зафіксували запуск з полігону поблизу північнокорейської столиці Пхеньяна, що стало першим балістичним випробуванням Північної Кореї у 2024 році.

Реклама:

Офіційне Центральне телеграфне агентство Кореї (KCNA) повідомило, що недільний запуск був спрямований на перевірку надійності твердопаливних двигунів ракети і маневреності гіперзвукової боєголовки. Воно назвало випробування успішним.

При цьому KCNA не повідомило, чи був присутній північнокорейський лідер Кім Чен Ин на випробуваннях, які, за його словами, були частиною регулярної діяльності країни з розробки озброєнь.

"Випробувальний запуск ніколи не впливав на безпеку жодної сусідньої країни і не мав нічого спільного з регіональною ситуацією", – заявило KCNA.

ВІДЕО ДНЯ

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що ракета пролетіла близько 1000 кілометрів, перш ніж впала у водах між Корейським півостровом і Японією. Існуючі ракети середньої дальності Північної Кореї, в тому числі Hwasong-12, які можуть досягти американської тихоокеанської території Гуам, працюють на рідкопаливних двигунах, які потрібно заправляти перед запуском і які не можуть залишатися заправленими протягом тривалого часу.

Ракети з вбудованим твердим паливом можна швидше підготувати до запуску, їх легше переміщати і приховувати, що теоретично ускладнює виявлення і запобігання запуску заздалегідь.

Передісторія:

Нагадаємо: Лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що його країна "без найменшого вагання завдасть нищівного удару і знищить столиці ворога", використовуючи весь наявний арсенал, у тому разі, якщо США і Південна Корея виберуть шлях військової конфронтації проти КНДР. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: