Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни 3 доби завдають авіаударів на південному сході, застосовують хімзброю

Понеділок, 15 січня 2024, 11:24
Росіяни 3 доби завдають авіаударів на південному сході, застосовують хімзброю
Фото ілюстративне з Telegram Тарнавського

Упродовж останніх трьох діб російські загарбники активно завдавали авіаударів у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", лише за минулу добу вдарили з авіації 41 раз.

Джерело: командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram, речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі марафону новин

Пряма мова Тарнавського: "Три доби поспіль російські терористи активно завдають авіаударів. Минулої доби зафіксовано 41 випадок. Продовжують активні штурмові та наступальні дії − 51 за вчора. Знову задіюють бронетехніку. Середньодобова кількість боєзіткнень тримається на рівні близько 50 вже тиждень. Також вчора ворог здійснив 2 ракетних удари та 715 артобстрілів".

Деталі: Він додав, що найгарячіше на Авдіївському та Мар'їнському напрямках, але "скрізь українські воїни завдають ворогу значних втрат, особливо у живій силі".

Зокрема, за словами Тарнавського, в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за минулу добу знищили 485 окупантів та 44 одиниці військової техніки: 6 ББМ, 3 артсистеми, 23 БпЛА, а також російський пункт управління безпілотниками.

Реклама:

Пізніше Олександр Штупун повідомив, що росіяни застосовують також хімічну зброю на таврійського напрямку.

Пряма мова Штупуна: "По-різному, ну, випадків 2-3 в середньому на добу (фіксуємо застосування окупантами хімзброї − ред.). В основному це хлорпікринові гранати К-51. Вони викликають подразнення шкіри, сльози, ну, і якщо у великій концентрації, то у наших солдатів може з'являтися блювота, утруднене дихання. Якщо у людини якась алергія, то може дійти й до смертельних випадків, але наразі таке не фіксувалося".

Деталі: Він додав, що окупанти найчастіше кидають гранати в бліндажі, або застосовують їх, коли їм потрібно провести ротації, чи під час штурмів.

ВІДЕО ДНЯ

Речник зазначив, що у таких випадках українським воїнам допомагають протигази та вітер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування