Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Розвідка Британії розповіла, як економіка Росії постраждала через напад на Україну

Четвер, 18 січня 2024, 13:16
Розвідка Британії розповіла, як економіка Росії постраждала через напад на Україну
Фото ілюстративне з pixabay.com

Загарбницька війна Росії проти України негативно впливає на російську економіку, повідомляє Британська розвідка.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на розвідувальний огляд Міноборони Британії щодо російсько-української війни за 18 січня

Дослівно розвідка: "Продовження вторгнення РФ в Україну з високою ймовірністю негативно вплине на перспективи російської економіки".

Реклама:

Деталі: Аналітики переконані, що існує ризик перегріву російської економіки оскільки РФ нарощує витрати на оборону за рахунок інших сфер.

Розвідка нагадала, що центральний банк РФ підвищив свою відсоткову ставку на 1% до нової базової ставки 16%. Це вже п'яте підвищенням з липня 2023 року, коли базову ставку встановили на рівні 6,5%.

Повідомляється, що інфляція в Росії продовжила прискорюватися наприкінці 2023 року, збільшившись до 7,5% у річному вимірі в листопаді з 6,7% у жовтні.

ВІДЕО ДНЯ

Водночас загальна інфляція на 2023 рік, за оцінками служби статистики РФ, оцінюється в 7,4%, що майже вдвічі перевищує цільовий показник центрального банку.

Передісторія:

  • Згідно з попереднім оглядом, британська розвідка "майже переконана", що російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 лежить на дні Азовського моря і це змусить російське командування обмежити зону діяльності військових літаків.
  • Раніше розвідка Британії розповідала, що успіхи Росії в Авдіївці обмежені, а ціна за них – значна.
  • Перед цим британська розвідка інформувала, що заяви про поповнення російської армії у 2023 році на ще 500 тисяч осіб є перебільшенням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: