Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС Польщі проти схиляння України до поступок Кремлю: "Кишенькових Чемберленів" не бракує

Четвер, 18 січня 2024, 15:15
У МЗС Польщі проти схиляння України до поступок Кремлю: Кишенькових Чемберленів не бракує
Радослав Сікорський. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розкритикував ідею схилити Україну до мирних переговорів з Росією, згадавши про "кишенькових Чемберленів" і легкість жертвування іншими людьми чи їхньою свободою. 

Джерело: Радослав Сікорський під час Українського сніданку в Давосі у четвер, цитує "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ"

Пряма мова: "Що стосується переговорів (з Росією – ред.), то хочу поділитися одним із "законів Сікорського" про зовнішню політику: ніколи немає нестачі кишенькових Чемберленів, які готові пожертвувати іншими людьми, свободою інших людей заради власного спокою. І ми цього не маємо робити".

Реклама:

Деталі: Глава польського МЗС мав на увазі прем'єр-міністра Британії Невіла Чемберлена 1937-40 років – прибічника політики "умиротворення" диктатора Адольфа Гітлера, одного із підписантів Мюнхенської угоди про приєднання Судетської області Чехословаччини до Німеччини. Його стратегія, втім, не відвернула Другу світову війну.

Сікорський додав, що коли когось ґвалтують, то йому не кажуть, що не треба нагнітати ситуацію і вести переговори з ґвалтівником, а приходять з допомогою.

"Отже, що відбувається на окупованих територіях з українськими людьми: їх силоміць русифікують, катують, викрадають їхніх дітей. Це жертви, які стосуються українців, а не нас. Отже, лише Україна може приймати рішення (щодо переговорів з Росією – ред.)", – наголосив глава польської дипломатії.

ВІДЕО ДНЯ

Сікорський закликав усіх присутніх "робити так, як роблять в Польщі" – купувати автомобілі для української армії.

Пряма мова: "Я звертаюся до всіх тут: якщо у вас є зайві 10 тисяч доларів, і ви хочете допомогти, купуючи пікап, то це буде доставлено просто на лінію фронту тим, кому це потрібно. Я знаю чоловіка, який вже доставив так 200 автомобілів, я тричі брав участь в таких поїздках. Це дуже значний внесок, який цінують на лінії фронту".

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: