Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фіцо вважає життя в Києві "абсолютно нормальним" попри обстріли, але їде в Ужгород

Вівторок, 23 січня 2024, 19:20
Фіцо вважає життя в Києві абсолютно нормальним попри обстріли, але їде в Ужгород
Роберт Фіцо, фото AFP via Getty Images

Напередодні свого візиту до Ужгорода словацький прем'єр-міністр Роберт Фіцо попри війну й регулярні обстріли заявив, що в Києві "абсолютно нормальне життя".

Джерело: словацький портал Refresher.sk, цитує "Європейська правда"

Деталі: Під час спілкування з журналістами після виїзного засідання уряду Словаччини в селі Камениця-над-Цирохою на сході країни Фіцо спитали, чому він зустрічатиметься з прем’єром України в Ужгороді, а не Києві.

Реклама:

Коли журналіст пояснив, що в Києві прем’єр Словаччини міг би побачити наслідки війни на власні очі, той піддав сумніву, що в українській столиці відчувається війна. 

Пряма мова Фіцо: "А ви справді думаєте, що в Києві війна? Ви ж не серйозно, я сподіваюся... Там абсолютно нормальне життя.

Навіщо мені їхати до Києва, коли я можу зустрітися з прем'єр-міністром в Ужгороді? Я не бачу ніякої різниці".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Інший журналіст, згадавши натяк Фіцо про те, що Україні доведеться віддати частину своєї території Росії, спитав, якою частиною Словаччини той би поступився Росії. На це Фіцо відмахнувся, заявивши, що не розмовляє зі ЗМІ, співвласником яких є Джордж Сорос, після чого пішов із пресконференції.

Слова прем’єра Словаччини про "спокійний Київ" пролунали того ж дня, коли Росія здійснила черговий ракетний обстріл України. У столиці, серед іншого, пошкоджені квартири та автомобілі, 22 людини постраждали, одна з них перебуває в реанімації.

Роберт Фіцо вже відзначився скандальними заявами про Україну перед зустріччю з українським колегою 24 січня. Він зокрема заявив, що всіляко блокуватиме вступ України в НАТО. А слова Фіцо про "територіальний компроміс" викликали критику українського МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: