Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міноборони: На "Рамштайні-18" партнери оголосили зобов'язання щодо далекобійної зброї

Вівторок, 23 січня 2024, 23:22
Міноборони: На Рамштайні-18 партнери оголосили зобов'язання щодо далекобійної зброї
речник українського Міноборони Ілларіон Павлюк. Фото - Міноборони

На 18-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") 23 січня союзники Києва запевнили в подальшій військовій підтримці, включно з далекобійною зброєю.

Джерело: речник українського Міноборони Ілларіон Павлюк, його слова цитує пресслужба відомства, пише "Європейська правда"

Деталі: За словами Павлюка, українська сторона на "Рамштайні" почула "достатньо важливих заяв від партнерів, достатньо важливих зобов’язань, щоб сказати, що потужна підтримка України триватиме і далі".

Реклама:

Він уточнив, що Україна отримає від партнерів озброєння, потрібне для ефективного ураження ворога як на лінії зіткнення, так і в тилу. Серед іншого, пролунали зобов’язання щодо надання Україні зброї дального ураження.

"Є цілковите розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна і зобов’язання працювати над тим, аби надавати Україні більше зброї для подібних ударів", – підкреслив речник українського Міноборони, не уточнивши, про яке саме озброєння йдеться.

Нагадаємо, нинішня зустріч Контактної групи з питань оборони України відбулась в онлайн-форматі й була зосереджена на довгострокових потребах Києва.

ВІДЕО ДНЯ

Відомо, що Канада під час 18-го "Рамштайну" оголосила про новий пакет військової допомоги Києву та долучення канадських інструкторів до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16, а Німеччина вперше передасть військові гелікоптери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування