Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Орбан запевнив Столтенберга в підтримці вступу Швеції до НАТО

Середа, 24 січня 2024, 15:37
Орбан запевнив Столтенберга в підтримці вступу Швеції до НАТО
Єнс Столтенберг, Віктор Орбан, фото: Getty Images

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан у телефонній розмові запевнив генсека НАТО Єнса Столтенберга, що підтримує членство Швеції в Альянсі і закликає парламент завершити ратифікацію "за першої ж можливості".

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на телефонну розмову Орбана та Столтенберга у середу, про яку вони розповіли у соцмережі Х

Пряма мова Орбана: "Я також підкреслив, що ми продовжимо закликати Національні збори Угорщини проголосувати за вступ Швеції і завершити ратифікацію за першої ж можливості".

Реклама:

Деталі: у свою чергу Столтенберг назвав розмову з Орбаном "доброю" і привітав "чітку підтримку прем'єр-міністра і його уряду щодо членства Швеції в НАТО".

ВІДЕО ДНЯ

"Я з нетерпінням очікую на ратифікацію, щойно парламент (Угорщини. – Ред.) знову збереться", – зазначив гесек Альянсу.

Що було раніше:

  • Парламент Туреччини ввечері 23 січня після кількагодинних дебатів схвалив ратифікацію протоколу про вступ Швеції до Північноатлантичного Альянсу.
  • Для остаточної ратифікації протоколу про вступ Швеції свій підпис під рішенням ще має поставити президент Реджеп Таїп Ердоган.
  • Досі, окрім Туреччини, вступ Швеції в НАТО не схвалила Угорщина, яка обіцяла, що буде "не останньою" в цьому процесі.
  • Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у вівторок запросив свого шведського колегу до Будапешта, щоб обговорити заявку. Але міністр закордонних справ Швеції Тобіас Білльстрьом, коментуючи запрошення Орбана, сказав, що наразі для таких переговорів немає причин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування