Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Байдена не бачать, щоб армія РФ готувалася до нового наступу

Середа, 24 січня 2024, 16:58
У Байдена не бачать, щоб армія РФ готувалася до нового наступу
Білий дім, фото з X (Twitter) Адміністрації президента США

В Адміністрації президента США піддали сумніву версію, що російська армія готує новий наступ на території України. 

Джерело: координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі на брифінгу в Білому домі, цитують "Європейська правда" й "Українська правда"

Пряма мова Кірбі: "Ми не бачимо особливого руху на фронті зі сходу на південь.  Жодна зі сторін не досягає значного прогресу, і ми не бачимо жодного серйозного поштовху з боку росіян до якогось наземного наступу".

Реклама:

Деталі: Кірбі зазначив, що Росія знову здійснює атаки на цивільну інфраструктуру, житлові будинки і райони в Україні, намагаючись зробити ще більшою жертвою українське населення, спробувати зламати волю й дух українців.

Також РФ намагається придушити українські системи протиповітряної оборони, "а ці системи ППО досить ефективно збивають багато чого з цього з неба". 

На думку Кірбі, атаки росіян – це частково спроба зламати хребет українському народу, але також спроба змусити українців продовжувати використовувати боєприпаси для самозахисту.

ВІДЕО ДНЯ

Представник Білого дому наголосив на важливості додаткового фінансування для допомоги Україні. 

Передісторія:

  • Раніше у Білому домі заявили про необхідність якомога швидше ухвалити рішення про допомогу Україні, оскільки наступні кілька місяців будуть критичними.
  • За даними ЗМІ, ключові помічники американського президента Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні на фронті можливі значні труднощі.
  • Згідно з інформацією CNN, у військових колах США вважають, що новий великий контрнаступ України на півдні швидше за все відбудеться не раніше, ніж за два роки.
  • Представники американської розвідки вважають, що в короткостроковій перспективі скорочення фінансування США не матиме значного впливу на бойові дії в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: