Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США присоромили Фіцо за антиукраїнські заяви

Середа, 24 січня 2024, 18:21
США присоромили Фіцо за антиукраїнські заяви
Роберт Фіцо. фото: Getty Images

Посольство Сполучених Штатів у Словаччині прокоментувало зустріч українського і словацького прем'єрів Дениса Шмигаля і Роберта Фіцо 24 січня. Відомство присоромило словака за антиукраїнські заяви, зроблені протягом останніх кількох днів.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: Американське посольство заявило, що вітає зустріч прем'єр-міністрів України та Словаччини й високо цінує постійну підтримку Словаччиною України.

Реклама:

"Однак Сполучені Штати категорично відкидають заяву прем'єр-міністра Фіцо про те, що Україна є державою, яка перебуває під впливом США. Такі коментарі не личать члену НАТО", – додали там.

Посольство США в Братиславі додало, що в разі нападу Росії на Словаччину Сполучені Штати та інші члени НАТО стануть разом зі словацьким народом, щоб дати йому відсіч.

"Якщо росіяни захоплять хоча б один метр словацької території, ми ніколи не скажемо: "Росія занадто сильна, треба здатись". Ми ніколи не вгамуємо хулігана, керуючись власними інтересами", – йдеться в його заяві.

ВІДЕО ДНЯ

"І американські солдати боролися б зі словаками проти тиранії, як ми це робили, підтримавши Словацьке національне повстання в 1944 році, і ми сподіваємося, що ніхто не скаже: "Словаччина – це держава під впливом США", – додали там.

Нагадаємо, перед зустріччю зі Шмигалем Фіцо відзначився низкою скандальних заяв. Зокрема, словацький прем'єр казав, що Україні доведеться віддати частину своєї території Росії. А напередодні, коли Росія масовано атакувала ракетами Україну, зокрема Київ, Фіцо сказав, що в українській столиці "абсолютно нормальне життя".

Читайте також: Співпраця на антиукраїнському тлі: як Київ будує відносини зі скандальним лідером Словаччини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: