Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Ради взявся за законопроєкт про мобілізацію: присутні Залужний та Умєров

Четвер, 4 січня 2024, 10:51
Комітет Ради взявся за законопроєкт про мобілізацію: присутні Залужний та Умєров
ілюстративне фото

Комітет Верховної Ради з питань безпеки й оборони почав розглядати урядовий законопроєкт щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Джерело: голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в Telegram

Деталі: За словами Арахамії, 4 січня у профільному комітеті ВР розпочали розгляд нового законопроєкту про мобілізацію. Очікується, що обговорення разом із командуванням ЗСУ та представниками Міністерства оборони буде тривати декілька днів.

Реклама:

Пряма мова: "У депутатів від виборців є багато питань стосовно мобілізації, для відповідей на комітет приїхали Залужний, Шаптала та міністр Умеров.

Буду повідомляти про хід розгляду законопроєкта в комітеті".

Що передувало: Заступниця голови комітету з питань інформаційної політики нардеп від "Слуги народу" Євгенія Кравчук заявила, що урядовий законопроєкт про мобілізацію не будуть виносити на розгляд Верховної Ради в тому вигляді, в якому його зареєстровано.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми вже розуміємо, що в такому вигляді законопроєкт не буде голосуватися, ухвалюватися. І я думаю, що це буде все-таки комітетська версія, профільного комітету з питань безпеки й оборони", – сказала вона.

Передісторія:

  • Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" №10378, у якому регулюються питання щодо відстрочки від призову на військову службу, у тому числі людей з інвалідністю.
  • Уряд пропонує парламентарям накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов’язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи, а за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.
  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що деякі норми законопроєкту про мобілізацію можуть суперечити Конституції.

Читайте також: Як виглядатиме мобілізація в Україні. Перекладаємо з бюрократичної мови на людську нашумілий законопроєкт від уряду 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: