Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський – Швеції: Прийде день, коли в Україні відкриється спільне виробництво

Неділя, 7 січня 2024, 17:44
Зеленський – Швеції: Прийде день, коли в Україні відкриється спільне виробництво
Володимир Зеленський у виступі на конференції "Суспільство та оборона", фото ОП

Президент Володимир Зеленський назвав пріоритетом для України спільне зі Швецією виробництво зброї й техніки.

Джерело: виступ Зеленського на щорічній національній конференції Швеції "Суспільство та оборона", відео якого оприлюднено в Telegram президента

Дослівно: "Україна вже почала спільну оборонну діяльність із Туреччиною, Румунією, Польщею, Великою Британією. Маємо відповідні домовленості з Чехією, Сполученими Штатами та Німеччиною. І звичайно, наша пропозиція для вас – працювати разом, виробляти разом, зміцнюватись разом.

Реклама:

Україна вже зараз є і завжди буде одним із найбільш вагомих європейських донорів безпеки. Ми прагнемо, щоб і для власної безпеки, і для безпеки партнерів ми могли спиратися на найкращу зброю та техніку, які є у світі.

Тому спільне виробництво зі Швецією для нас пріоритет. І я впевнений, що прийде такий день, коли ми з вами зможемо побачити відкриття в Україні першого спільного виробництва".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: У виступі Зеленський підкреслив, що "Росія використовує проти України і в гібридних формах проти всієї Європи потенціал, який був накопичений за життя кількох поколінь". Він уточнив, що це стосується і зброї, і промислових і економічних можливостей, і енергетичного потенціалу Росії, який вона витрачає на ведення своєї війни проти України.

Однак президент переконаний, що "навіть Росію можна повернути знову в межі міжнародного права, її агресію можна перемогти".

"Звичайно, Україна не здалася б окупанту і не змирилася з окупацією за жодних обставин, навіть найгірших. Кожна нація, що цінує свободу, має способи боротися і тоді, коли сподіватися на чиюсь допомогу складно або неможливо. Але боротися успішно, відвойовувати своє, повертати безпеку людям, своєму регіону й привчати агресора, що агресія не дає жодної вигоди – це можливо лише за умови, що захист черпає силу в солідарності", – сказав він.

Що передувало: 19 серпня 2023 року представники України та Швеції підписали декларацію про намір стосовно спільного виробництва й обслуговування шведських бойових машин піхоти CV-90.

10 вересня тодішня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що Україна та Швеція ставлять за найближчу мету спільно виготовити для української армії тисячу БМП CV-90.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування