Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Директора "Львівського арсеналу" посадили під неповний домашній арешт

Понеділок, 5 лютого 2024, 21:25
Директора Львівського арсеналу посадили під неповний домашній арешт
Фото з судового засідання (Збітнєв у правому нижньому куті). Джерело: ЦПК

Вищий антикорупційний суд застосував до директора "Львівського арсеналу" Юрія Збітнєва запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною покидати визначене в ухвалі житло з 12 години дня до 8 години ранку.

Джерело: громадська організація "Центр протидії корупції" у Telegram

Деталі: За інформацією ГО, також Збітнєв повинен буде дотримуватися ряду обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти, утриматися від спілкування з визначеними слідством особами, а також носити електронний браслет.

Реклама:

Прокурор просив призначити варту із заставою у понад 268 млн грн. Захист же натомість просив не призначати запобіжний захід узагалі або призначити домашній арешт на 20 годин щодоби: з 12 години дня до 8 години ранку наступного дня.

Що передувало: 27 січня колишньому та чинному керівникам департаменту Міноборони, менеджерам компанії "Львівський арсенал" і представнику іноземної фірми було повідомлено про підозру у справі про розкрадання майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

За версією слідства, Збітнєв у цій схемі відповідав за:

ВІДЕО ДНЯ
  • укладення контракту із словацьким посередником, компанією Sevotech;
  • надсилання комерційної пропозиції до Міноборони, підписання контракту з Міноборони на 100 тисяч мін та додаткової угоди до неї;
  • надсилання листів, необхідних для їх укладення та здійснення передоплати, а також в подальшому здійснення перерахунку 35% із сплаченої передоплати на рахунки компанії Sevotech.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: