Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світовий банк ухвалив для України позику на $1,5 мільярда під гарантії Японії та Британії

Середа, 27 березня 2024, 01:24
Світовий банк ухвалив для України позику на $1,5 мільярда під гарантії Японії та Британії
фото: getty images

Рада директорів Світового банку схвалила для України позику для підтримки політики розвитку "Основи зростання" (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL) у розмірі 1,5 млрд доларів США.

Джерело: Урядовий портал

Дослівно: "Кошти будуть надані під гарантії Уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США та під гарантію Великої Британії на суму 516 млн доларів США".

Реклама:

Пряма мова міністра фінансів України Сергій Марченка: "Світовий банк, Японія та Велика Британія є ключовими партнерами України, що надають безпрецедентну підтримку від перших днів повномасштабного вторгнення.

З огляду на виклики, спричинені широкомасштабною збройною агресією росії, забезпечення потреб наших громадян є пріоритетом українського Уряду. Залучені кошти будуть спрямовані на підтримку Державного бюджету України та відновлення економіки, фінансування першочергових соціальних і гуманітарних видатків держбюджету".

Деталі: У публікації додають, що водночас з метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України в рамках позики DPL2024 на найближчі роки, з японських коштів Угодою про позику DPL передбачена капіталізація відсотків у сумі 99,54 млн доларів США.

ВІДЕО ДНЯ

Очікується, що кошти надійдуть до Держбюджету України вже до кінця березня цього року.

Довідково: Проєкт DPL – це системний проєкт, спрямований на підтримку проведення реформ в Україні, а кошти зараховуються до загального фонду державного бюджету єдиним траншем за результатами виконаних до її підписання завдань.

Головні напрями реформ стосувалися вдосконалення корпоративного управління, стимулювання відновлювального енергогенерування, впровадження аграрних нот, як нового інструменту для отримання фінансування фермерами, зміцнення фінансового сектору через поліпшення доступу бізнесу до фінансування (за програмою "Доступні кредити 5-7-9").

А також імплементації митного та податкового досвіду ЄС до українського законодавства, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності замовників у системі електронних закупівель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування