Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

The Guardian: Спроба Кемерона переконати Трампа розблокувати допомогу Україні провалилася

Середа, 10 квітня 2024, 04:08
The Guardian: Спроба Кемерона переконати Трампа розблокувати допомогу Україні провалилася
Девід Кемерон та Ентоні Блінкен, фото: Getty Images

Спроба міністра закордонних справ Великої Британії Девіда Кемерона під час візиту до США переконати експрезидента Дональда Трампа дозволити Конгресу США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів, схоже, провалилася.

Джерело: The Guardian

Деталі: За інформацією видання, британському міністру закордонних справ навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який теоретично міг би винести законопроект на голосування.

Реклама:

Під час приватної вечері у маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, Кемерон закликав Трампа визнати, що в інтересах США, щоб Володимир Путін не отримав "винагороду" за захоплення земель в Україні. 

Він також наполягав на тому, що до саміту НАТО у Вашингтоні в липні цього року для кожного члена НАТО будуть розроблені плани досягнення або перевиконання цільових витрат на оборону. 

Кемерон сподівався, що Трамп дасть сигнал про зміну курсу, принаймні полегшивши йому шлях до зустрічі з Джонсоном.

ВІДЕО ДНЯ

На спільній пресконференції Кемерон і держсекретар США Ентоні Блінкен повторили свої заклики до Конгресу розблокувати надання допомоги. Кемерон наполягав на тому, що він приїхав до США не для того, аби "читати лекції" або втручатися у внутрішню американську політику, але сказав, що готовий відмовитися від "дипломатичної риторики", тому що він дуже емоційно ставиться до того, що США і Європа повинні об'єднатися для захисту України від російської агресії.

Пряма мова Кемерона: "Майбутні покоління можуть озирнутися на нас і сказати, чи достатньо ми зробили, коли ця країна була захоплена диктатором, який намагався силою перекроїти кордони? Чи засвоїли ми уроки історії? І чи достатньо ми зробили?".

Ще деталі: Але аргументи Кемерона — як раціональні, так і емоційні — схоже, наштовхнулися на боротьбу за владу всередині Республіканської партії, пише The Guardian. 

Радикальні республіканці, що виступають проти допомоги Україні, продовжують погрожувати Джонсону відставкою, якщо він поставить пакет допомоги на голосування.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися такі питання, як "майбутні вибори в США і Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, необхідність виконання країнами НАТО своїх зобов’язань щодо витрат на оборону і припинення вбивств в Україні".

Передісторія: 

  • Коментуючи зустріч із Трампом напередодні в його резиденції Мар-а-Лаго у Флориді, Кемерон зазначив, що йшлось про геополітичні питання – ситуацію на Близькому Сході та в Україні, але в деталі вдаватись відмовився.
  • Раніше глава МЗС Великої Британії закликав своїх європейських колег також чинити тиск на спікера Палати представників Майка Джонсона для ухвалення допомоги Києву.
  • А спільно з французьким колегою Стефаном Сежурне – закликав союзників зробити ще більше, щоб забезпечити перемогу України над Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:52
WSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував збір далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
Усі новини...