Тарасюк думає, що комуністи влаштували шоу із судном

Середа, 31 травня 2006, 12:36

Міністр закордонних справ Борис Тарасюк називає політичним шоу події навколо розвантаження американського судна у Феодосії.

Про це він сказав журналістам на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

За його словами, він оцінює події у Феодосії як порушення громадського порядку і провокацію, що має політичний підтекст.

"Зі звичайної події, яка пов'язана з підготовкою військових навчань, що повинні пройти в липні-серпні, зроблено політичне шоу", – сказав Тарасюк.

За його словами, у Феодосії відбувалося відвантаження будівельних матеріалів і конструкцій для будівництва приміщення, що поліпшить комунальні умови українських військовослужбовців.

"Автори політичної провокації стверджують, що було порушення закону про перехід іноземних військових підрозділів на територію України, але таких підрозділів на території України нема", – сказав Тарасюк.

Він підкреслив, що новий уряд зробить усе необхідне, щоб Верховна Рада після поновлення своєї роботи розглянула законопроект про допуск іноземних військ для участі у військових навчаннях.

"У мене є одна порада для організаторів цієї провокації – звернути увагу на неподобства з безкоштовним використанням ділянок землі і споруджень підрозділами Російського Чорноморського флоту в порушенні законодавства України, а також двосторонніх домовленостей", – сказав Тарасюк.

Як відомо, комуністи Петро Симоненко й Ігор Алексєєв пропонують парламенту звільнити Тарасюка і міністра оборони Анатолія Гриценка через розвантаження американського судна в Криму.

29 травня у Феодосії представники партії і громадських організацій заблокували розвантаження в торговельному порту американського вантажного судна, яке, на їхню думку, було прикриттям для можливого висадження американських військових на ракетний полігон у 25 км від Феодосії для подальшої їхньої участі в навчаннях НАТО.

У свою чергу, президент Віктор Ющенко вважає дії прихильників КПУ, які блокували розвантаження американського судна, провокацією, а МЗС пояснює розпалення цього скандалу бажанням зірвати туристичний сезон у Криму.

***

Водночас міністерство закордонних справ заявляє, що багатонаціональні навчання на території України відбудуться тільки за наявності відповідного рішення Верховної Ради.

Про це йдеться у заяві МЗС, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News