Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич заборонив усім критикувати указ Ющенка

Вівторок, 5 червня 2007, 16:54

Представник президента у Верховній Раді Роман Зварич заявляє, що ніхто не має права ставити під сумнів указ президента про призначення дострокових виборів до Верховної Ради.

"Ставити під сумнів цей указ – це незрозумілі політичні ігри, з якими потрібно покінчувати", - сказав Зварич на брифінгу у вівторок.

За його словами, за умови складання повноважень 151 депутатом підтвердження цього рішення збоку ЦВК не потребується згідно з Конституцією.

Це рішення, за словами Зварича, перебуває лише у компетенції партії або блоку як суб’єкта законодавчої діяльності.

Водночас "нашоукраїнець" Микола Оніщук зазначив, що після введення пропорційної системи виборів єдиним суб’єктом, який має регулювати списки кандидатів у депутати, є партія або блок, на основі статуту якого ці списки створені.

Також він нагадав, що "система, коли кожен депутат мав право визначатися" існувала до переходу з мажоритарної на пропорційну систему виборів.

Крім цього, за словами Оніщука, указ президента виданий на виконання одного з пунктів спільної угоди лідерів держави, яким вони визнали, що підставою для припинення повноважень Верховної Ради є складення повноважень 151 депутатом.

"Ви знаєте, що 3 червня всі обставини, на які посилалися лідери країни, виникли. Зокрема йдеться про проведення з’їздів "Нашої України" та БЮТ... На їх виконання, і про це прямо сказано в указі, а також за наявності конституційних підстав, президент, виконуючи взяті на себе зобов’язання, підписав указ", - сказав він.

"Це означає, що голова держави і політичні сили, які його підтримують, є послідовними в своїх діях і дотримаються тих політичних домовленості, які були взяті з метою врегулювання політичної кризи, убезпечення країни від розвитку будь-яких силових та інших варіантів", - додав Оніщук.

У свою чергу інший "нашоукраїнець" Юрій Ключковський зазначив, що Кодекс адміністративного судочинства не передбачає оскарження в адміністративних судах рішень, ухвалених "об’єднаннями громадян згідно з статутами цих об’єднань".

Тому він висловив подив з того, що адміністративні суди взагалі беруть у провадження позови кандидатів у депутати, включених до обтулених списків БЮТ і "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування