Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ НЕ ПРАЦЮВАТИМЕ ДО РІШЕННЯ ПО ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ

Неділя, 16 березня 2008, 12:36

Фракція БЮТ у ВР не розпочне роботу до тих пір, поки першим питанням порядку денного не буде внесено постанову щодо проведення дострокових виборів у Києві.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на прес-конференції в неділю.

"Наша команда, яка представлена в парламенті достатньо потужною фракцією, у вівторок не приступить до роботи, поки не буде першим питанням поставлено постанову про дострокові вибори мера Києва і міськради Києва", - наголосила Тимошенко.

Вона також послалася на коаліційну угоду, в якій прописано першочергове рішення щодо дострокових виборів мера Києва та Київради і нагадала, що БЮТ вніс відповідний проект постанови у ВР щодо проведення таких виборів через 45 днів після прийняття рішення.

"Я сподіваюся, що нашій фракції не доведеться застосовувати методи спеціального парламентського впливу, а вдасться домовитися про це в рамках демократичної коаліції", - сказала Тимошенко.

Вона висловила думку, що саме голосування по цій постанові покаже справжні наміри депутатів.

Тимошенко також назвала фарсом відсторонення Черновецького на 10 днів від роботи.

Прем’єр висловила сподівання, що президент підтримає її у прагненні змінити владу в Києві.

"Я вважаю, що президент сьогодні допоможе киянам і врятує Київ. Це буде справедливо", - наголосила Тимошенко.

Вона висловила сподівання, що її і президентська сторона "стануть єдиною командою" у вирішенні цього питання.

"Я знаю думку президента і знаю, що він зараз перебуває на позиції тих, хто хоче позбавити Київ корумпованої влади. Я хочу в це вірити", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, 12 березня уряд звернувся до президента з поданням про звільнення Черновецького з посади голови КМДА. Наступного дня сам Черновецький попросив Ющенка відсторонити його від виконання обов’язків на 10 днів та вивчити висунуті урядом звинувачення. Того ж дня президент відсторонив Черновецького на 15 днів і створив групу для розслідування звинувачень на чолі з віце-прем'єром Іваном Васюником.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування