Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія: Всі аналізи по Ющенку – "абсолютна підробка"

Середа, 4 червня 2008, 09:30

Свідок у справі отруєння президента Віктора Ющенка, депутат Давид Жванія стверджує, що результати аналізів, які проводились у тій справі, є сфальсифікованими.

Про це він заявив в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", назвавши заяву про фальсифікації своєю громадянською позицією.

"Це було звичайне харчове отруєння. Діагноз виставили в перший же день і таких отруєнь буває чимало у кожної третьої людини в світі. Це панкреатит. В день, коли він звернувся до лікарів, усі вони зробили саме такий висновок. Я був там присутній", - сказав Жванія.

"Потім вирішили, що він має летіти в Австрію. Я був проти, як людина, яка приймала рішення і була однією з найближчих. Бо пропонована клініка нічого до панкреатиту чи подібних справ не має. То був кардіологічний центр. Я пропонував переслати документи в якусь іншу установу. Щоб пацієнта приймали вже з розумінням його проблеми", - продовжив він.

На запитання, чи був Ющенко при смерті, Жванія відповів: "Стан Ющенка, коли його транспортували був дуже важкий. Тому я і був проти, що з таким рівнем інтоксикації транспортування проблематичне. Треба було забрати інтоксикацію, а тоді летіти".

"Зараз я не хочу вдаватися в подробиці. Саме версія отруєння Ющенка виникла не в його голові, а у його штабістів. І вони зробили таку заяву. Заяву зробив пан Зінченко, якого уповноважив штаб. Спочатку, що це біологічна зброя, хімічна. Не важливо – це була емоційна дія", - заявив Жванія.

За його словами, він "як один з керівників штабу був проти, бо казав, що ми станемо заручниками становища, якщо заявимо про отруєння".

"Я казав, що це по суті вдарить по нас, бо ми насамперед перелякаємо населення, яке буде неадекватно себе вести. Мене не послухали. Тоді я просив Віктора Ющенка, щоб він не підтверджував до моменту... Бо тоді про отруєння ніхто не говорив, але після заяви Зінченка всі бігали і намагалися прикрити зад", - сказав депутат.

Коментуючи наявність низки аналізів, які підтвердили, що Ющенко був отруєний, Жванія заявив: "Всі аналізи абсолютна підробка".

На запитання, де його "громадянська позиція" була раніше, Жванія відповів: "Тому, що не треба було ганьбити країну".

"Це був удар по тому усьому, до чого я як громадянин маю безпосередній стосунок. Я не хотів би, щоб той дух помаранчевої революції був якимось чином знівельований. Бо насправді люди вийшли не тому, що Ющенка отруїли, а це був реальний дух протесту, щоб виборче право в країні запрацювало. Кожен виходив зі своїм, але це була безвихідна ситуація. Я мовчав, щоб не завдавати удару по тій чудовій картині, що склалася тоді в країні", - пояснив він.

За словами Жванії, тепер "все перевернулося". "По суті Ющенка в помаранчевому таборі вже немає. Тому утримувати вже нема чого", - вважає він.

Жванія також зазначив: "Якщо зараз підключається репресивний апарат, щоб перевернути світ - Ющенко прийняв таке рішення. Але це не означає, що усі політики, які йшли з ним згодні змінити світогляд".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування