Левко Лук'яненко пішов від Ющенка зі скандалом

Середа, 17 вересня 2008, 15:19

Левко Лук'яненко склав із себе повноваження голови комісії з помилування при президенті, написавши відповідну заяву на ім'я глави держави Віктора Ющенка.

Своє рішення Лук'яненко аргументував тим, що Ющенко так і не почав нову добу в історії України, повідомляє УНІАН.

"Замість посадити бандитів до в'язниці, ви їх поставили поруч з собою, що майже однозначне з опусканням себе до їхнього рівня", - звернувся Лук'яненко до президента.

Вказуючи на те, що Ющенко "оточив себе людьми, які дбають не про долю України, а про свої егоїстичні інтереси", Лук'яненко апелює до президента:

"Ви потураєте главі вашого секретаріату, який зниження рейтингу "Нашої України" вирішив лікувати не покращенням її діяльності, а створенням іншої партії".

"Глава секретаріату розіслав по областях антиконституційну вказівку, щоб керівники виступили з вимогою до президента встановити пряме президентське правління, але ви маєте знати, що таке не передбачене Конституцією і є ні чим іншим як узурпацією влади", - додав він.

На думку Лук'яненка, президент не скористався теперішніми вищими повноваженнями для наведення ладу в країні, і надання ширших прав сьогодні несе загрозу національній безпеці країни.

"Надання вам ширших прав, у теперішню відсутність виконавської дисципліни в органах виконавчої влади, створило б в Україні страшніший хаос, яким не проминула б скористатися Москва для перетворення України в Малоросію", - заявив Лук'яненко.

"Ваше прагнення продовжити собі президентські повноваження не чесним служінням Україні, а різними організаційними способами та боротьбою проти вашого ж помаранчевого уряду та публічне звинувачення голови уряду у злочині – неприпустиме", - додав він.

Політик переконаний, що "президент цивілізованої держави перед тим, як звинувачувати прем'єра у злочинах, дав би завдання слідчим органам спочатку встановити істину, а вже потім виступати публічно".

"У морі хабарництва і беззаконня, в павутинні бюрократичного дисциплінованого жадібного чиновництва звичайна людина підіймає голову й задихається від втрати моральних критеріїв на вершині державної піраміди з вами на чолі", - йдеться у заяві.

Усе вищезазначене не дає можливості Лук'яненку, як він стверджує, продовжувати працювати надалі на чолі комісії.

"За таких обставин вважаю за неможливе продовжувати виконання обов'язків голови комісії з помилування при президенті Ющенку і повертаю посвідку", написав Лук'яненко.

Левко Лук'яненко був автором декларації про незалежність України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...