Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко каже, що угода з Тимошенко дешевша за папір

Вівторок, 16 грудня 2008, 11:11

Депутат НУНС В'ячеслав Кириленко вирішив, що не буде лідером фракції "Наша Україна - Народна самооборона", оскільки представляє в ній меншість.

Про це він заявив у вівторок на брифінгу, пояснюючи своє рішення про відставку з посади глави фракції.

Кириленко зазначив, що 37 голосів ("за" створення коаліції) - це більшість мінімальна, але все-таки більшість.

"Тому до цього рішення я ставлюся з повагою. Але я не буду головою фракції, що представляє фракційну меншість", - підкреслив Кириленко.

"У будь-якому випадку, я думаю, що політик, що сповідує європейські принципи, у таких ситуаціях має подавати у відставку, а не втягуватися в тривалу і нікому не потрібну боротьбу за владу", - додав він.

Кириленко також не вірить, що прем'єр Юлія Тимошенко й очолювана нею політична сила виконає хоча б один пункт коаліційної угоди.

"Будь-яка угода з Тимошенко коштує дешевше, ніж папір, на якому вона підписується, оскільки вона (угода) не буде виконуватись і це буде головною проблемою коаліції", - зазначив він.

Кириленко також висловив переконання, що дві найбільші парламентські фракції – БЮТ і ПР - "не здатні до проведення ринкових структурних реформ". За його словами, ці дві великі політичні сили мають одне завдання - "захоплення влади і її утримання з метою одержання дивідендів, посад".

Кириленко підкреслив, що коаліція, котра сьогодні створюється, буде лише "освячувати діяльність прем’єра, яка розпочне передвиборчу президентську гонку і це є серйозною загрозою для держави, для соціальної сфери".

Він також висловив застереження з приводу того, що в даній коаліції "домінуючою силою є КПУ", оскільки саме завдяки голосам цієї фракції приймаються рішення в парламенті сьогодні.

9 грудня ВР обрала спікером Володимира Литвина. Раніше Ющенко наполягав на кандидатурі Івана Плюща на цю посаду.

Після обрання Литвин оголосив про створення коаліції у складі фракцій НУНС, БЮТ і блоку Литвина.

Від НУНС угоду підписав заступник лідера фракції Борис Тарасюк. Пізніше в НУНС заявили, що не підписували угоду про створення коаліції, а Тарасюк зробив це без узгодження з фракцією.

В п'ятницю фракція НУНС ухвалила рішення про вступ до коаліції з БЮТ та Блоком Литвина.

Однак в понеділок, за твердженням депутатів, президент дав зрозуміти, що він проти створення коаліції. Не зважаючи на це, 37 депутатів фракції НУНС прийняли рішення про входження до коаліції. лідер фракції і його заступник В'ячеслав Кириленко та Роман Зварич подали у відставку.

Ліга.net, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування